Blog

Activarea resurselor interioare și dezvoltarea personală

Pregătirea dezvoltarii personale

La un moment dat în viață, căutăm sensul existenței noastre. Nu ne mai mulțumim cu ritmul alert al vieții noastre și nici cu rutina. Atunci căutăm să evoluăm, sau cum numesc mulți azi acest proces, să ne dezvoltăm personal. O modalitate prin care putem să ne dezvoltăm personal este inventarierea resurselor noastre.

Ne putem face liste cu ce știm să facem, ce ne-ar plăcea sau ce am visat și nu am îndrăznit niciodată să urmăm. Dacă nu ne place ideea listelor, putem desena sau putem face hărți cu diverse obiecte. Totul este să reprezentăm într-un fel ce este în mintea noastră. Acest lucru ne da claritate.

Dezvoltarea personală nu se întâmplă de la sine, ci prin acțiune. Prin folosirea a ceea ce avem și a ceea ce suntem pentru a crea ceva nou, ceva frumos și măreț. Când știm ce resurse interioare avem (pasiuni, vise, timp, cunoștințe), putem trece la pasul următor.

Plan de dezvoltare personală

Crearea unui plan. E foarte important să ne planificam dezvoltarea.

Ne putem pune întrebări de genul: în ce aspect al vieții mele vreau să evoluez? Care sunt câteva lucruri pe care le-aș putea face rapid în direcția dorită? Când încep?

Acționează!

O dată concretă, stabilită pentru începerea unor acțiuni de dezvoltare, poate reprezenta un motor inedit. Subconștientul se activează și răspunde intențiilor noastre.

Încă un lucru este esențial. Din când în când avem nevoie de o întâlnire cu noi înșine. Să stăm de vorbă și să ne reconectăm cu ceea ce suntem în adâncul sufletului. Avem nevoie să celebrăm reușitele mici și să ne tragem sufletul când obosim. O reamintire periodică a lucrurilor care ne plac și câteva acțiuni în acest sens (sport, plimbare în natură, joaca cu animale, ajutarea altora, etc.) ne va reîncărca bateriile astfel încât să avem energia de a continua pe drumul dezvoltării noastre.    Citește aici politica privind protecția datelor cu caracter personal.